قهوه از جمله نوشیدنیهای بسیار محبوب است که امروزه بسیاری از افراد در سراسر جهان، آن را به صورت روزانه مورد استفاده قرار میدهند. بسیاری از افراد بر این باورند که این نوشیدنی هیچ سودی برای بدن ندارد و خوردن آن میتواند به سلامت انسان آسیب بزند. بهتر است بدانید که قهوه از آنتی اکسیدانها و مواد معدنی متعددی بهره مند میباشد. بنابراین استفاده درست و متعادل آن میتواند برای بدن بسیار مفید باشد.
از خواص قهوه تلخ میتوان به بهبود عملکرد کبد و پیشگیری از بیماریهای کبدی اشاره داشت. مصرف قهوه به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در آن میتواند از بروز بیماریهای کبدی پیشگیری نموده و به بهبود عملکرد این عضو بدن کمک کند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با خواص قهوه تلخ برای کبد به طور کامل آشنا کنیم.
خواص قهوه تلخ برای بدن
کبد یکی از مهمترین اندامهای بدن است که اختلال در عملکرد آن میتواند سلامت انسان را به طور جدی به خطر بیندازد. بیماری های کبد نیز ممکن است به دلایل مختلفی بروز پیدا کنند. کمبود برخی مواد معدنی و ویتامینها میتوانند منجر به اختلال در عملکرد کبد شوند. بنابراین تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش بسیار موثری در حفظ سلامت این اندام دارد.
از طرفی پتاسیم، نیاسین، ویتامینهای B2 و B5، منگنز و منیزیم از جمله مواد مغذی موجود در قهوه هستند که میتوانند فواید زیادی برای بدن داشته باشند. یکی از مهمترین خواص قهوه تلخ بهبود عملکرد کبد و پیشگیری از بروز بیماریهای کبدی میباشد. نوشیدن روزانه یک تا دو فنجان قهوه تلخ میتواند از کبد چرب و بیماری هپاتیت جلوگیری نماید.
از مهمترین خواص قهوه تلخ برای کبد میتوان به پیشگیری از بروز بیماری سیروز کبدی اشاره داشت. متاسفانه عفونت مزمن و بیماری سیروز میتواند باعث فرسودگی کبد شود و خطر مرگ را به همراه داشته باشد. قهوه تلخ به شکل قابل توجهی از بروز این مشکل جلوگیری مینماید. توجه داشته باشید که قهوه در بسیاری از مواقع با شیر و شکر مورد استفاده قرار میگیرد. این موضوع میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. بنابراین برای بهره مندی از فواید قهوه بهتر است آن را به صورت تلخ بنوشید.
از دیگر خواص قهوه تلخ میتوان به پیشگیری از سرطان کبد و فیبروز اشاره نمود. به طور کلی افرادی که به صورت مرتب روزانه 2 فنجان قهوه تلخ مینوشند، می توانند از بدن خود در برابر اختلالات کبدی به میزان قابل ملاحظهای جلوگیری کنند.
نحوه استفاده از خواص قهوه تلخ برای کبد
برای استفاده از خواص قهوه تلخ برای کبد در ابتدا باید اصول مصرف آن را به درستی بشناسید. فراموش نکنید که قهوه سرشار از کافئین است و استفاده بیش از اندازه آن میتواند منجر به بروز مشکلات متعددی برای بدن شود. استرس، بی خوابی، سوزش معده و … از جمله مشکلاتی هستند که در صورت مصرف بیش از اندازه قهوه بروز پیدا میکنند.
نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، التهاب شدید و ناگهانی کبد در اثر مصرف بیش از اندازه قهوه است. در صورتی که در مصرف قهوه افراط کنید، نمیتوانید از خواص قهوه تلخ بهره مند شوید و به شدت کبد خود را در معرض خطر قرار خواهید داد. فراموش نکنید که کافئین منجر به اختلال در عملکرد دفاعی کبد میشود. بنابراین احتمال گسترش التهاب در کبد را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد.
بنابراین بهتر است برای بهره مندی از خواص قهوه تلخ برای کبد روزانه 2 فنجان قهوه میل کنید. البته برای پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات بهتر است زمان مناسبی را برای خوردن قهوه انتخاب کنید. به طور مثال نوشیدن قهوه قبل از صبحانه میتواند سیستم گوارشی را دچار مشکل کند. از طرفی نوشیدن قهوه در شب میتواند منجر به اختلال خواب، استرس و اضطراب و … شود. به همین دلیل بهتر است بعد از صبحانه و اواسط روز را برای خوردن قهوه انتخاب نمایید.
نکات قابل توجه هنگام استفاده از قهوه تلخ
برای بهره مندی از خواص قهوه تلخ باید اعتدال را در مصرف آن رعایت نمود. مصرف بیش از اندازه قهوه نیز مانند بسیاری از مواد خوراکی میتواند با عوارض نگران کنندهای همراه باشد. به طور مثال استفاده بیش از حد قهوه میتواند بخش قابل توجهی از کلسیم بدن را دفع نموده و منجر به پوکی استخوان شود. از طرفی تحریک پذیری، رفلاکس معده و اختلال در سیستم عصبی از دیگر عوارض ناشی از مصرف قهوه هستند.
از طرفی قهوه میتواند منجر به تشدید کم خونی شود. به همین دلیل افرادی که دچار فقر آهن هستند هرگز نباید مقدار زیادی قهوه مصرف کنند. بیماریهای کبدی نیز در صورت استفاده بیش از اندازه قهوه تشدید خواهند شد. از طرفی استفاده از قهوه برای بانوان باردار میتواند منجر به اختلال در رشد جنین و سقط شود. به همین دلیل بهتر است در طول این دوره از مصرف روزانه قهوه اجتناب شود.
براساس تحقیقات انجام شده روی قهوه مشخص شده که این نوشیدنی میتواند به درمان بیماریهای کبد چرب غیر الکلی کمک کند. این بیماریها زمانی رخ می دهند که فرد دچار بیماری دیابت، اضافه وزن و یا کلسترول بالا باشد. از طرفی قهوه تا مقدار قابل توجهی از بروز این مشکلات جلوگیری مینماید. همین موضوع موجب میشود تا احتمال بروز این بیماریهای کبدی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. این افراد برای دستیابی به نتیجه رضایت بخش بهتر است روزانه 2 الی 3 فنجان قهوه میل کنند.